Hvad er olieviskositet?

Olieviskositeten beskriver oliens flydeevne, og er også omtalt som den indre modstand mod at bevæge sig.

Olieviskositeten er den vigtigste af alle oliens parametre. Det er vigtigt at vælge den rigtige olieviskositet for at få en olie, der smører optimalt.

Viskositeten angives enten i cSt eller mm2/sek (de er samme værdi, betegnelsen er bare forskellig) hvilket angiver, hvor lang tid olien ved en bestemt temperatur er om at løbe igennem et forudbestemt rør.

Viskositeten opgives forskelligt for motorolier, automotive gearolier, industrielle gearolier, hydraulikolie og andre industrielle produkter.

Se 'Hvad er motorolie-viskositet?'

Se også 'Hvad er gearolie-viskositet?'

Se OK's udvalg af smøremidler