Hvad betyder ’E5’, ’E10’ og ’B7’ på brændstofstanderne?

E5 og E10 angiver andelen af biobrændstof i benzinen. I Danmark er det bioethanol, vi tilsætter som biobrændstof i benzinen. Det vil sige, at E5-benzin indeholder 5 % bioethanol, og E10-benzin indeholder 10 % bioethanol.

Indtil januar 2020 har der udelukkende været 5 % bioethanol i den benzin, der sælges på tankstationerne, men fra januar 2020 ændres dette, så der fremover sælges både E5- og E10-benzin. B7-mærket på dieselpistolen betyder, at der er 7 % biodiesel i tanken. Der vil ikke ske ændringer med procenten af bioethanol i diesel i januar 2020.

Find nærmeste OK-tankstation