Information til kunder og samarbejdspartnere ift. COVID19

Kan biobrændstof give problemer med motoren?

Næsten alle benzinbiler kan køre på E10-benzin, som blandes i blyfri 95 fra januar 2020. Kun cirka 5 % af den samlede bilpark kan ikke køre på 10 % bioethanol-iblanding (E10).

Det er typisk ældre biler (fra 1990’erne eller tidligere) eller nogle af de første modeller med turbo-indsprøjtning, der ikke kan køre på E10. På hjemmesiden www.e10benzin.dk finder du en liste over de biler, der ikke kan køre på E10. Vi anbefaler desuden, at du henvender dig til din mekaniker, bilforhandler eller bilimportør, hvis du er i tvivl, om din bil kan køre på E10.

Ønsker du at vide mere, henviser vi til Drivkraft Danmarks hjemmeside, som du kan besøge ved at klikke her.