Udleder ethanol ikke CO2 når det forbrændes?

Jo, den ethanol, der forbrændes i bilens motor, giver også et CO₂-udslip. Men i modsætning til fossil-benzin er ethanolen jo fremstillet af grønne planter.

Det betyder, at den CO₂, der udskilles ved forbrænding, oprindelig er optaget fra luften og bundet i planten ved fotosyntesen, når planten gror. Det vil sige at bioethanol er CO₂-neutral, fordi koncentrationen af CO₂ i atmosfæren ikke stiger, når man afbrænder bioethanol. Den CO₂, som planten har optaget, da den voksede, leveres bare tilbage til atmosfæren, når bioethanolen afbrændes.