Hvad er CO2-fortrængningsbidrag?

EU-lovgivning og biobrændstofloven pålægger olieselskaber at reducere CO2-udledningen med 6 % ved salg af brændstof. OK opfylder lovkravet ved at tilsætte biobrændstoffer samt ved at tilkøbe CO2-fortrængning.

Til finansiering af lovkravet har OK indført et CO2-fortrængningsbidrag, som gælder for alle kunder, der køber transport-, truck-, landbrugs- og off road-diesel. Lovkravet gælder hele branchen. Nogle olieselskaber opkræver bidraget via produktprisen, og bidraget er ikke synligt på fakturaen.

Den synlighed får du hos OK, hvor du altid kan se dit CO2-fortrængningsbidrag på dine fakturaer.

Se mere her